Naar Buenos Aires

Door: CeesenSaskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia

16 Februari 2012 | Antarctica, McMurdo Station

De wekker stond op kwart over 6 , maar net voor 6 uur kwam Cees alweer tevoorschijn. Hij had de hele nacht geen oog dicht gedaan.  Sas er ook maar meteen uit. Ook weer veel eerder dan het geplande schema vertrokken richting Schiphol.  Ellen bracht ons weg en moest wel even slikken bij het afscheid. Helemaal alleen na 10 jaar !!!!
Makkelijk hoor; even met het platinum elite kaartje van Eric wapperen en dan langs alle rijen over de blauwe loper naar een lege balie. Bij een vriendelijke jonge man geprobeerd of we misschien  een stoeltje in de business class konden krijgen , maar helaas. Hij vertelde wel dat er 22 plaatsen overboeked waren en dat ze misschien nog wel wat moesten schuiven. Ik moest het aan de gate nog maar eens vragen.  Bij zo'n mevrouw met twee gouden strepen. Je zou je normaal dood schamen om zo te bedelen maar die 14 uur achterin sprak me nou niet echt aan en ik moest maar eens wat brutaler worden dacht ik dapper. En ja hoor, bij de gate nog een keer lief lachen en we kregen instapkaarten voor stoelen op rij 2 in de B.C. Wat een mazzel!!!!! Lang leve Boskalis.
Aan boord al snel in de gaten dat de reis maar 13 uur en 15 min. zou duren. Het is slechts 11.455 km tot Buenos Aires.
Met de wind mee, via Portugal de Atlantische oceaan over en bij Brazilië weer over land verder.
En boven de wolken schijnt de zon, dus prachtig weer gehad vandaag ( ha, ha )
En natuurlijk prins heerlijk gezeten en ons goed laten verwennen met allerlei culinaire hapjes.
Na de lunch vonden ze wel dat het siësta was. Licht uit en alle stoelen om ons heen horizontaal. Ook veel gesnurk zo links en rechts. Cees en ik zijn niet zo van die slapers en we hebben verbaasd om ons heen zitten kijken. Cees kan rustig 13 uur voor zich uit zitten kijken en ik heb een engelse film met chinese ondertiteling gekeken. En natuurlijk aan het weblog gewerkt.
Evengoed met flinke vertraging na 14 uur pas geland. Pittig reisje hoor !
De hitte die ons overviel was ook niet mis. 34 graden ! En dat om 10 uur 's avonds .
De rit naar het hotel duurde een half uurtje.  Een vrolijke dame met XL ADHD begon meteen alles wat ze over de stad, het land en de route wist als een waterval over ons heen te gooien. En dan duurt een half uur best lang ! We zitten nu in de airco op onze kamer lekker af te koelen. Cees doet de administratie en brengt alle vouchers op orde en ik type laatste regels.
De wekker staat om 5.15 . Het lijkt wel vakantie !
Morgen op naar Ushuaia.
Liefs van ons tweetjes.